Newsflash
Știri

Vaccinare la chiuvetă: se fac cercetări în Vâlcea

de L. Budin - dec. 14 2021
Vaccinare la chiuvetă: se fac cercetări în Vâlcea

Unsprezece percheziţii au avut loc luni, 13 decembrie, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile a două instituţii publice din Vâlcea, într-o cauză penală ce vizează fapte de corupţie şi fals.

Infracțiunile ar fi fost comise anul acesta, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, au anunţat procurorii vâlceni, citați de Agerpres

certificat-verde2

Se efectuează percheziţii domiciliare în 11 locaţii, situate pe raza judeţului Vâlcea, dintre care două sunt la sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. La sediul Parchetului de pe Tribunalul Vâlcea urmează să fie prezentate în vederea audierii mai multe persoane”, au transmis reprezentanţii Parchetului Vâlcea.

Surse judiciare au precizat că cercetările vizează emiterea unor certificate verzi în anumite centre de vaccinare şi de către medici de familie din judeţ, asupra cărora există suspiciuni că ar fi false.

În cauză ar fi implicat personalul din centrul de vaccinare din comuna Mihăești, care este suspectat că ar fi eliberat contra cost certificate verzi unor localnici, arată stiri.tvr.ro. Pentru fiecare certificat fals, angajații centrului ar fi primit între 200 și 300 de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe