Newsflash
Internaționale

Vaccin pneumococic împotriva a 20 de tulpini

de Dr. Mariana MINEA - mai 5 2023
Vaccin pneumococic împotriva a 20 de tulpini

Administraţia pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat recent Prevnar20, vaccinul care ţintește 20 de tulpini de Streptococcus pneumoniae, cu șapte în plus faţă de actualul Prevnar13.

vaccin

Studiile au arătat o siguranţă similară acestuia. Noul vaccin este recomandat copiilor cu vârsta între 6 săptămâni și 17 ani.

Pneumococul este responsabil de apariția de pneumonii, meningite și otite. În ţara noastră, vaccinul pneumococic este inclus în calendarul naţional de vaccinare.

 


Notă autor:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/us-fda-approves-pfizers-next-generation-pneumococcal-vaccine-2023-04-28/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe