Newsflash
Știri

Una din două adolescente are stimă de sine scăzută din cauza social media

de Dr. Laura Davidescu - mai 15 2023
Una din două adolescente are stimă de sine scăzută din cauza social media

Una din două fete consideră că sfaturile toxice de frumusețe idealizată de pe platformele de social media sunt o cauză pentru o stimă de sine scăzută, relevă un studiu realizat de Dove.

 

Campania #FărăSfaturiToxice din cadrul Programului Dove - Ai încredere în tine abordează impactul negativ al sfaturilor toxice despre frumusețe din feedurile adolescenților.

Adolescenții petrec din ce în ce mai mult timp pe rețelele de socializare. Noul studiu[1] realizat în cadrul Programului Dove - Ai încredere în tine atestă acest lucru. Potrivit acestuia:

  • 2 din 3 fete petrec mai mult de o oră pe zi pe rețelele de socializare, ceea ce este mai mult decât petrec cu prietenii în persoană. 
  • Pentru 1 din 2 fete adolescente, social media este primul loc în care caută sfaturi de frumusețe. Sfaturile de frumusețe le umplu feed-urile, dar, din păcate, nu toate sunt pozitive. 
  • Pentru 1 din 2 fete, conținutul idealizat despre frumusețe de pe rețelele de socializare duce la o stimă de sine scăzută.

Același studiu a conchis că majoritatea fetelor își dau seama că mai puțin timp petrecut pe rețelele de socializare și preluarea controlului asupra conținutului pe care îl urmăresc este o parte din soluție. De fapt, 7 din 10 fete s-au simțit mai bine după ce au renunțat să urmărească conținut idealizat despre frumusețe pe rețelele de socializare.

 

Anul acesta, Dove lansează, în cadrul programului său „Ai încredere în tine”, campania #FărăSfaturiToxice, prin care încurajează adolescenții să își definească propriile standarde de frumusețe, invitându-i să nu mai urmărească sursele care le afectează stima de sine și care îi fac să nu se simtă bine cu ei înșiși. Prin intermediul unui conținut educațional special elaborat și parteneriate cu voci inspiraționale, campania încurajează conversațiile necesare între părinți, profesori și adolescenți despre pericolele sfaturilor toxice despre frumusețe.

 

„Am identificat niște probleme clare care erodează încrederea în sine a tinerilor și care se pot rezolva doar prin acțiuni imediate. Am creat campania #FărăSfaturiToxice nu doar pentru a crește gradul de conștientizare în jurul impactului negativ al sfaturilor toxice de frumusețe, ci și pentru a-i ajuta pe părinți să poarte conversațiile dificile și să încurajeze adolescenții să nu mai urmărească conținut care îi face să se simtă rău în legătură cu propria persoană ”, spune Cristina Dima, Director Marketing Beauty & Personal Care Unilever.

Puteți afla mai multe despre campanie aici .


Notă autor:

1] Raportul “Dove Ai încredere în tine și social media” (aprilie, 2022) condus de Edelman DXI în parteneriat cu profesorul Phillippa Diedrichs.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe