Newsflash
Știri

Un polițist ieșean a salvat viața unei fetițe grație cursurilor de prim ajutor

de L. Budin - ian. 3 2023
Un polițist ieșean a salvat viața unei fetițe grație cursurilor de prim ajutor

În prima zi din an, un polițist din cadrul IPJ Iaşi, care urmase un curs de prim-ajutor organizat de Ministerul de Interne, a salvat viaţa fetiţei prietenilor săi.

Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi, a declarat că în prima zi a noului an Vasile Baciu, agent şef adjunct din cadrul Arestului IPJ Iaşi, a fost vizitat de familia unui prieten, informează Agerpres.

fetita-jucarii-prim-ajutor

Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinţilor, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetiţa prietenilor, în vârstă de un an şi trei luni, s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor şi a intrat în convulsii urmate de stop respirator şi pierderea conștienței. Părinţii au intrat în panică şi nu au realizat ce se petrece, iar Vasile a luat imediat fetiţa, a aşezat-o într-o poziţie de siguranţă şi a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic. În acelaşi timp a comunicat cu operatorii 112 şi ulterior cu echipajul de pe ambulanţă care l-au îndrumat în acordarea primului ajutor micuţei şi au sosit în 9 minute acasă. Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetiţa a regurgitat şi apoi a început să respire din nou”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Fetiţa fost preluată în siguranţă de echipajul medical şi transportată la spital unde şi-a revenit complet.

Facem precizarea că agent şef adjunct Vasile Baciu, din cadrul Arestului IPJ Iaşi, a urmat un curs de prim ajutor, organizat la nivelul Ministerului de Interne, fapt ce i-a permis să intervină prompt şi eficient pentru salvarea Soniei. Fetiţa şi părinţii i-au mulţumit prietenului care i-au fost alături într-un moment critic din viaţa ei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe