Newsflash
Știri

Crucea Roșie Vrancea: cursuri de prim ajutor pentru nevăzători

de L. Budin - dec. 8 2022
Crucea Roșie Vrancea: cursuri de prim ajutor pentru nevăzători

Solicitarea pentru cursuri a venit din partea Asociaţiei Nevăzătorilor Vrancea, ca urmare a unui alt program organizat de Crucea Roşie Română.

De la cursul de prim ajutor, persoanele cu deficiențe de vedere au plecat cu câteva noţiuni de bază foarte importante, carele-ar putea fi utile în viaţa de zi cu zi, a declarat, pentru Agerpres, Anca Hăineală, voluntar al Crucii Roşii Vrancea.

prim-ajutor-vn-fb
Sursă foto: Facebook Crucea Roșie Vrancea

 

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Nevăzătorilor Vrancea, pe viitor se doreşte organizare unor astfel de cursuri pentru toate persoanele cu deficit de vedere care doresc să îşi însuşească noţiunile necesare.

Anul acesta am participat, la Bucureşti, la un curs de dezastre -  având în vedere că suntem într-o zonă seismică - , organizat de Asociaţia Nevăzătorilor din România, în colaborare cu Crucea Roşie Română. Pentru însoţitori a fost organizat şi un curs de prim ajutor, dar, din păcate, organizatorii nu erau pregătiţi şi pentru un curs de prim ajutor pentru cei cu probleme de vedere, astfel că ne-am adresat Crucii Roşii Vrancea”, a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Vrancea, Dorina Nanu.

În Asociaţia Nevăzătorilor Vrancea sunt înscrise circa 400 de persoane.

Gheorghe Iana (SNRIR): în medie, patru pacienţi pe oră fac AVC

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe