Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Un parteneriat în tehnologie ar putea aduce îngrijirile din sănătate pe televizoarele smart

de Florentina Ionescu - oct. 17 2022
Un parteneriat în tehnologie ar putea aduce îngrijirile din sănătate pe televizoarele smart

Compania Samsung semnează un parteneriat cu HealthTap pentru a aduce îngrijirile medicale digitale pe ecranul televizoarelor inteligente.

Astfel, utilizatorii vor putea accesa serviciile virtuale din domeniul sănătății de pe HealthTap prin intermediul unui televizor smart (inteligent) și printr-o cameră de filmat conectată la internet, scrie www.mobihealthnews.com.

Recent, compania HealthTap și compania Samsung din domeniul electronicelor au anunțat un parteneriat strategic pentru a aduce asistența medicală virtuală pe televizoarele inteligente de la Samsung în Statele Unite ale Americii, arată sursa menționată. 

televizor smart platforma telemedicina lg

HealthTap este un grup medical și, totodată, o companie de tehnologie care furnizează asistență medicală virtuală de telesănătate prin intermediul internetului și al aplicațiilor dedicate sănătății.

Parteneriatul va extinde serviciile HealthTap către deținătorii de televizoare inteligente de la Samsung, care vor putea să se conecteze la platforma de telemedicină a celor de la HealthTap și să viziteze un furnizor de servicii de sănătate prin intermediul unei camere video conectate la televizor.

Utilizatorii vor putea să revizuiască biografia scurtă ori descrierea unui doctor, precum și datele de identificare ale doctorului, pot vedea interviuri video pentru a-și alege medicul preferat și pot apoi să își stabilească o programare pentru a vedea respectivul furnizor de servicii medicale.

„Dezvoltarea unei relații în domeniul acordării îngrijirilor rimare este esențială pentru toți americanii, iar capacitatea de a accesa în mod convenabil telemedicina prin intermediul unui ecran al televizorului smart permite oricui să ia aceste servicii în propriile mâini”, a declarat Sean Mehra, CEO și fondator al HealthTap.

Potrivit site-ului citat, săptămâna trecută Samsung a mai anunțat că își propune ca obiectiv screeningul a 150.000 de persoane din India pentru boli oculare, până la finalul anului 2023, folosind telefoane mobile reciclate.

Producătorul are de gând să modifice vechi dispozitive din generația telefoanelor Galaxy pentru a le transforma în camere video ce pot analiza fundul de ochi. Aceste camere utilizează inteligența artificială pentru a detecta boli oculare în rândul imaginilor cu scanări ale retinei de la sute de mii de persoane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe