Newsflash
Cultură

Un one-man show onest la TNB

de Candid STOICA - mai 26 2023
Un one-man show onest  la TNB

Spectacolul „Freak Show vol. 2”, găzduit de Teatrul Naţional București, ne prezintă un actor inteligent, ajuns la maturitate artistică.

Sunt la modă spectacolele one-man show. Majoritatea actorilor, după o oarecare experienţă scenică și de viaţă, dorind să se exprime plenar, folosesc această modalitate de a se adresa publicului. Interpretează pe scena goală diverse personaje sau se reprezintă doar pe sine, cu ideile sale despre lume, artă, teatru etc. Florin Piersic Jr., ajuns la maturitate, folosește această modalitate de exprimare în spectacolul său Freak Show vol. 2, textul și regia aparţinându-i în totalitate.
 

Singur pe scenă, doar cu o masă pe care sunt așezate – la fel ca pe masa unui prestidigitator –, diverse obiecte pe care le va întrebuinţa ulterior (o șapcă, o caschetă, niște ochelari cu dioptrii mari, o brichetă, ţigări, o sticluţă cu apă, o robă pe care o transformă în fustă etc.), cu un microfon și un telefon mobil vorbește sieși sau publicului. Interpretează diferite personaje: un bătrân, un escroc, un travestit, un pușcăriaș.
 

Cu o durată de aproape două ore, spectacolul ne înfăţișează un actor inteligent, plin de farmec, care ne descoperă ceva din sufletul său și despre lumea în care trăiește. Ţelul său suprem pare a fi acela de a ne arată cum este Florin  Piersic Jr. cel adevărat, dovedind, dacă mai era nevoie, că nu este strivit de personalitatea și faima 
celebrilor săi părinţi.
 


Notă autor:

Sursă foto: TNB

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe