Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMFCD va achiziționa 23 simulatoare medicale performante, prin PNRR

de Florentina Ionescu - nov. 6 2023
UMFCD va achiziționa 23 simulatoare medicale performante, prin PNRR

Proiectul „Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional” va beneficia de finanțare prin fonduri PNRR.

În 30 octombrie 2023 au fost semnate contractele de furnizare în cadrul proiectului „Centrul digital de training în tratamentul minim-invaziv și intervențional”, cod proiect 2009669020, între Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în calitate de beneficiar, și Marota Medical SRL, Medical Simulator Projects SRL și Tehno Electro Medical Company SRL în calitate de furnizori.

Contractele au o valoare de 17.219.703,65 lei și o durată de livrare de 60 zile, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. 

„Obiectivele principale ale proiectului se regăsesc în utilizarea digitalizării și a tehnologiei vizate de instrumentul educațional - simulare medicală - în vederea adaptării și pregătirii cadrelor medicale viitoare și debutante (studenți, masteranzi, doctoranzi) pentru piața de muncă locală și europeană construită în jurul erei digitale.” 

În cadrul acestor contracte se vor achiziționa 23 simulatoare medicale performante, care oferă posibilități de training în minimum zece specialități (cardiologie, medicină internă, gastroenterologie, pneumologie, radiologie, chirurgie vasculară, urologie, chirurgie generală, ginecologie, chirurgie pediatrică, neurochirurgie, ortopedie, anestezie și terapie intensivă), în vederea creşterii calității actului medical, siguranței pacientului, dar și protejarea echipamentului spitalicesc și creșterea speranței de viață a acestuia, respectiv protejarea mediului prin limitarea consumului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe