Newsflash
Știri

UMFCD, reprezentată pentru a doua oară consecutiv la ONU

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - aug. 26 2020
UMFCD, reprezentată pentru a doua oară consecutiv la ONU

Ana Maria Bălan, studentă în anul IV la UMFCD face parte din echipa de tineret care va reprezenta România la cel mai înalt nivel. Ea a preluat ștafeta de la Teodor Blidaru.

Delegații de Tineret ai României la ONU au fost aleși în urmă cu o săptămână, după  o selecție riguroasă desfășurată la Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei. Răzvan Foncea și Ana Maria Bălan vor reprezenta țara noastră în cadrul programului organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Tineretului și Sportului.

UMFCD reprezentata la ONU

Sursă: facebook.com/MTS.Romania

 

Ana Maria Bălan este studentă în anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) și dorește să devină „o portavoce puternică și un sprijin în luarea de inițiativă și implicarea activă de care avem nevoie pentru a aduce schimbări în bine, durabile”. Ea a preluat ștafeta de la Teodor Blidaru, Delegat de Tineret al României la ONU în perioada 2019-2020.

Importanța programului și a participării unui reprezentant UMFCD a fost subliniată de prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMFCD. Acesta a catalogat drept remarcabil faptul că „pentru al doilea an consecutiv, un reprezentant al comunității studențești UMF «Carol Davila» devine Delegatul de Tineret al României la ONU.”

Până în prezent, prin efortul delegaților, România a găzduit la Geneva lansarea raportului „Youth Health Workforce”, cu ocazia reuniunii Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății.

De asemenea, delegații de tineret ai României colaborează constant cu organizațiile studențești și de tineret din țară, prezintă principalele probleme ale tinerilor din România și se implică direct în inițiativele de tineret ale agențiilor din cadrul ONU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe