Newsflash
Știri

UMFCD: Primul curs de Integrări Umaniste în Medicină din România

de Dorina Novac - sept. 27 2022
UMFCD: Primul curs de Integrări Umaniste în Medicină din România

UMF „Carol Davila” din București organizează primul curs de Integrări Umaniste în Medicină din România, sub forma unui modul facultativ de tipul Visiting Professor Course.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, prin Departamentul de Neurologie al Spitalului Clinic Colentina, coordonat de prof. univ. dr. Bogdan O. Popescu, organizează primul curs de Integrări Umaniste în Medicină din România, sub forma unui modul facultativ de tipul Visiting Professor Course.

UMF Corol Davila

Modulul este alcătuit din 8 prelegeri teoretice și practice, în care participanții vor aborda subiecte precum gândirea critică, metacogniția, medicina narativă, comunicarea medic-pacient, rolurile medicului în societate, empatia, compasiunea și multe altele.

Citește și: UMF „Carol Davila” s-a alăturat consorțiului european UNICA

„Acest curs se desfășoară sub îndrumarea domnului prof. Univ dr. Emil Toescu, alumnus UMFCD și profesor afiliat Universității din Birmingham, UK și Institutului de Cercetări Transdisciplinare, Universitatea din Pecs, Ungaria, fiind inițiatorul și dezvoltatorul a multiple programe din sfera Liberal Arts, Natural Sciences and Medical Humanities”, transmit reprezentanții UMFCD.

lista cursuri

Perioada de înscriere este 3-8 octombrie,iar perioada de desfășurare: 19 octombrie-7 decembrie 2022.

Condiții de desfășurare: Curs săptămânal cu durata de 2 ore.

„Acest curs este destinat exclusiv studenților Facultății de Medicină, UMFCD, indiferent de anul de studiu, înscrierea realizându-se printr-un formular online (începând cu data de 03.10), unde criteriul principal de selecție va consta într-un scurt eseu de 500 de cuvinte cu tema: „Cine este medicul? Între știință și umanitate.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe