Newsflash
Știri

UMF „Carol Davila”, liantul dintre două mari institute în domeniul Oncologiei

de Florentina Ionescu - nov. 25 2022
UMF „Carol Davila”, liantul dintre două mari institute în domeniul Oncologiei

Reprezentanții Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București și cei ai Istituto Nazionale dei Tumori Milano | Fondazione IRCCS au semnat astăzi un acord-cadru de colaborare instituțională în domeniul Oncologiei.

Evenimentul s-a desfășurat la rectoratul UMF „Carol Davila” din București în această dimineață. Au participat, printre alții, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila; directorul general al Istituto Nazionale dei Tumori di Milano (Institutul Național de Tumori din Milano), Carlo Nicora; managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București (IOB), dr. Bogdan Cosmin Tănase; rectorul UMF „Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Viorel Jinga, precum și alte personalități de seamă din lumea academică și medicală, atât din România, cât și din Italia. 

Colaborare între IOB și Istituto Nazionale dei Tumori din Milano 

medichub-umf-010 Viorel Jinga
Rectorul UMF „Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Viorel Jinga - Credit foto: Darius Dubreu

Parteneriat menit să susțină activități în aria oncologică 

Rectorul UMF „Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Viorel Jinga, a subliniat în alocuțiunea sa din această dimineață rolul pe care îl are instituția pe care o reprezintă. 

„Mulțumindu-vă în mod special pentru prezență, țin să vă adresez tuturor un călduros «Bun venit!» în mijlocul comunității academice a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, care, iată, astăzi devine liantul dintre două mari institute și centre medicale de excelență în domeniul Oncologiei: Institutul Oncologic București și Institutul de Tumori din Milano”, a spus prof. dr. Viorel Jinga. 

Acesta a amintit că experiența este în toate lucrurile cel mai bun învățător „și sunt convins că aceasta este coordonata principală pe care se va baza parteneriatul româno-italian menit să promoveze și să susțină multiple activități în aria oncologică, clinică, științifică, tehnică și umanitară, precum și a prevenției și a voluntariatului”. 

medichub-umf-022-Viorel Jinga
Mesajul rectorului UMF „Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Viorel Jinga - Credit foto: Darius Dubreu

Din nefericire, această vastă patologie care este cancerul continuă să se impună chiar și în secolul XXI, când medicina și cercetarea științifică medicală au atins performanțe fără precedent, a amintit rectorul UMF „Carol Davila”.

„Consider că frumoasa colaborare ce se naște astăzi între Institutul Oncologic București și Institutul de Tumori din Milano va aduce un mare plus de valoare în tot ceea ce înseamnă abordarea acestei patologii din perspectiva unor noi condiții de diagnostic și tratament, a implementării terapiilor inovative, a amplificării proiectelor de cercetare științifică medicală, dar mai ales din cea a prevenției”. 

Click mai jos pentru galerie foto de la semnarea acordului: 


Galerie imagini (12)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe