Newsflash
Știri

UMF „Carol Davila” din București urcă în TOP Shanghai

de Dorina Novac - iun. 30 2020
UMF „Carol Davila” din București urcă în TOP Shanghai

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București urcă în TOP Shanghai, poziționându-se anul acesta în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”.

Potrivit unui comunicat de presă, UMF „Carol Davila” din București își continuă trendul ascendent, urcând în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai –, poziționându-se anul acesta în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”.

UMF Corol Davila
Sursă imagine: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”/ Facebook

 

Sursa citată precizează că pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă un număr minim de publicații de cercetare în perioada 2014-2018.

Citește și: UMF „Carol Davila” București urcă într-un top al celor mai prestigioase universități

Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites.

„Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internațional, în ultimii ani, demonstrează că întreaga comunitate academică de la Carol Davila a depus eforturi remarcabile în planul cercetării științifice medicale. (...) Trebuie să susținem eforturile inițiate în ultimii 8 ani, de dezvoltare a capacității de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acțiuni, vom identifica și aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare și stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica și mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menține acest trend ascendent și vom deveni un lider european regional”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

TOP Shangai

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe