Newsflash
Internaționale

Tratament nou pentru dermatita atopică

de Dr. Diana Andronache - dec. 23 2022
Tratament nou pentru dermatita atopică

Un studiu clinic în The Lancet și-a propus să evalueze eficacitatea unui nou tratament cu anticorpi monoclonali în rândul pacienţilor cu dermatită atopică, formă moderată până la severă.

p2

         Rezultatele sunt promiţătoare atât în timpul tratamentului, cât și până la 20 de săptămâni după oprirea terapiei. Cercetătorii susţin că terapia cu rocatinlimab are potenţialul de a schimba structura genetică a dermatitei atopice pe termen lung și, eventual, să ajute la menţinerea rezultatelor pe termen lung, fără a necesita o utilizare continuă. Rocatinlimab inhibă OX40, moleculă implicată în activarea celulelor inflamatorii, care are un rol-cheie în dezvoltarea dermatitei atopice și a altor boli inflamatorii.

        În acest studiu multicentric de fază 2b, dublu orb, placebo controlat, au fost incluși 274 de pacienţi. Obiectivul principal a fost modificarea procentuală faţă de valoarea iniţială a scorului indicelui de severitate și de extindere a eczemei (EASI), în săptămâna 16. Rezultatele arată îmbunătăţirea semnificativă a scorului EASI, comparativ cu placebo, indiferent de doza de tratament. De asemenea, toate cohortele cu tratament activ au continuat să prezinte rezultate favorabile, după săptămâna a 16-a, iar majoritatea pacienţilor au menţinut răspunsul timp de cel puţin 20 de săptămâni după oprirea terapiei.

        Evenimentele adverse au fost în general similare între grupurile de tratament, cele mai frecvente fiind febra, frisoanele, cefaleea, ulcerele aftoase și greaţa.

 

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221210084205.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe