Newsflash
Cultură

Testimonial al forţei feminine

de Cristina GHIOCA - oct. 27 2023
Testimonial al forţei feminine

La București are loc prima expoziţie de ilustraţii realizate după poveștile unor femei diagnosticate cu cancer.

Asociaţia Imunis organizează prima expoziţie de ilustraţii realizate după poveștile a 15 femei cu cancer, nevoite să își ascundă diagnosticul. Aceasta poate fi vizionată până pe 6 noiembrie, în centrul comercial ParkLake. „Expoziţia ELIBERARE este un testimonial al forţei femeii aflate în proces de vindecare. Ea are ca scop încurajarea tuturor femeilor din România care au primit un diagnostic oncologic să includă în procesul lor și recalibrarea feminităţii”, au arătat organizatorii, într-un comunicat de presă.

În același timp, femeile care au decis să-și împărtășească povestea își doresc să educe publicul în privinţa „dificultăţilor prin care trece o femeie care nu doar că este diagnosticată cu cancer, dar este și nevoită să ascundă acest lucru pentru a-și proteja părinţii în vârstă, pentru a-și proteja copiii de reacţiile colegilor sau pe ele însele de reacţia societăţii, de stigmatizare, milă sau reproșuri. Și chiar pentru a nu-și pierde locul de muncă”.

Desenele au fost create de ilustratoarea Animalenas, după ce a stat de vorbă cu cele 15 femei și le-a aflat poveștile. Prin intermediul lor, femeile au ales să arate ce anume le-a inspirat și cum au găsit forţa de a-și continua procesul de transformare după diagnosticare. Fiecare ilustraţie reflectă culorile care le-au însoţit în procesul de vindecare, amuletele lor,  animalele totem, dar mai ales arhetipul de feminitate cu care  rezonează.

Femeile fac parte din grupul celor 145 de persoane înrolate între anii 2021 și 2023 în programul „Feminitate după cancer”. Acesta este primul program dedicat femeilor diagnosticate cu cancer din România, care vor să înveţe să își reacceseze și să își vindece feminitatea. La program au participat femei care în urma tratamentului și-au pierdut încrederea în sine, în propriul corp, în partenerul de viaţă, și-au pierdut libidoul ori un atribut al feminităţii: sânii, părul, calitatea pielii, unghiile, dantura, supleţea corpului etc.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe