Newsflash
Știri

Suport psihologic online pentru pacienții cronici

de Dorina Novac - aug. 11 2021
Suport psihologic online pentru pacienții cronici

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează un program dedicat pacienților cronici care traversează o perioadă de depresie.

Programul va cuprinde mai multe grupuri de suport psihologic online coordonate de psihologi cu experiență, informează Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).

pacienti cronici

Potrivit sursei citate, participarea pacienților este gratuită în limita numărului maxim, și anume patru grupuri de câte zece persoane. Grupurile vor fi organizate online pe platforma Zoom.

De asemenea, grupurile vor fi organizate în perioada următoare succesiv sau simultan în funcție de numărul de înscrieri.

„Un grup va cuprinde maximum zece participanți. Vom avea trei psihologi pentru grupuri, ei fiind coordonați de Cătălina Constantin, psiholog cu mare experiență în terapia cu pacienții cu afecțiuni cronice, ea fiind și președinte al unei organizații de pacienți (Asociația Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă-membră COPAC)”, transmit reprezentanții COPAC.

O ședință de suport psihologic va dura maximum 105 minute și va fi organizată o data pe săptămână. Ședințele aceluiași grup de suport vor fi organizate pe durata a două luni (opt întâlniri pentru fiecare participant).

Pacienții cronici se pot înscrie completând un formular până la data de 25 august 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe