Newsflash
ACTUALITATE Știri

Suplimentele îmbogățite cu probiotice şi mio-inositol reduc obezitatea infantilă

de Magdalena Tănăsescu - feb. 2 2024
Suplimentele îmbogățite cu probiotice şi mio-inositol reduc obezitatea infantilă

Nutrienţii pe care mamele îi primesc înainte şi în timpul sarcinii pot face o diferenţă reală în ceea ce priveşte greutatea pe care o vor atinge copiii lor în primii ani de viaţă, reiese dintr-un studiu realizat recent.

Este vorba de o cercetare condusă de Institutul Liggins al Universităţii din Auckland, şi care face parte din studiul NiPPeR, realizat împreună cu Universitatea din Southampton, Universitatea Naţională din Singapore şi Institutul de Ştiinţe Clinice din Singapore.


Aproximativ 500 de mame şi copiii lor din Noua Zeelandă, Singapore şi Regatul Unit au participat la acest studiu internaţional. Jumătate dintre mamele participante la studiu au primit un supliment îmbogăţit care includea vitaminele B2, B6, B12, D, probiotice şi mio-inositol, împreună cu suplimentele standard pentru sarcină, în timp ce celelalte femei au făcut parte dintr-un grup de control, primind doar suplimentele standard pentru sarcină. 

Copiii ajunşi la vârsta de doi ani au fost verificați de cercetători, fiind descoperiți cu 50% mai puţini copii obezi în grupul ale căror mame au primit suplimentul îmbogăţit, în comparaţie cu grupul de control. În plus, copiii mamelor din grupul de femei care au primit suplimentul îmbogăţit au prezentat cu aproape 25% mai puţine riscuri de a se confrunta cu o „creştere rapidă în greutate”, o afecţiune care duce adeseori la obezitate.

Potrivit lui Wayne Cutfield, profesor de endocrinologie pediatrică la Institutul Liggins din cadrul Universităţii din Auckland, datele obținute sugerează că suplimentarea dietei mămicilor înainte şi în timpul sarcinii poate avea beneficii care depăşesc cu mult perioada de sarcină şi pentru femeile implicate.

 

„Poate avea un impact asupra copilului lor până în copilărie şi, eventual, dincolo de aceasta”, a spus Wayne Cutfield.

 

Acesta a precizat că următoarea etapă a cercetării va încerca să identifice care dintre diferiţii nutrienţi din supliment produc efectele benefice în ceea ce priveşte reducerea sau prevenirea creşterii nesănătoase în greutate.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe