Newsflash
ACTUALITATE Știri

Subiectul testărilor genetice, abordat în cadrul Conferinței Naționale FABC

de Magdalena Tănăsescu - mai 29 2024
Subiectul testărilor genetice, abordat în cadrul Conferinței Naționale FABC

Conferința Națională a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) se va desfășura în perioada 31 mai - 1 iunie și va avea ca temă „Testările genetice, șansa pacienților oncologici pentru o terapie personalizată”.

Potrivit unui comunicat al federației, conferința reprezintă cel mai mare eveniment dedicat pacienților oncologici din România.

 

Cea de-a XVI-a ediție a conferinței FABC se va desfășura la Poiana Brașov, în perioada 30 mai – 2 iunie a.c., fiind susținută de peste 25 de speakeri. La eveniment vor participa peste 20 de asociații de pacienți cu cancer, cu peste 160 de pacienți, aparținători și specialiști.

 

„În cadrul evenimentului vor fi abordate toate elementele ce țin de calitatea vieții pacienților cu cancer, începând cu Traseul pacientului - de la suspiciunea de boală până la reechilibrare și reinserție socială. Vorbim de finanțarea corecta a sistemului medical până la totalitatea măsurilor legislative în domeniu”, se menționează în comunicat.

 

Totodată, conferința va urmări informarea pacienților cu cancer din România despre teme specifice de interes, punând acces pe acțiunile pentru promovarea și apărarea drepturilor pacienților.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe