Newsflash
Internaționale

SUA: scade speranţa de viaţă

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 15 2022
SUA: scade speranţa de viaţă

După o scădere dramatică înregistrată în 2020, cea mai mare de la cel de-al Doilea Război Mondial, speranţa de viaţă în SUA a continuat să scadă și în 2021, potrivit unui studiu publicat recent.

Studiul – care nu e încă peer reviewed – a arătat că după ce speranţa de viaţă a scăzut cu 1,9 ani în 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, ea s-a redus suplimentar cu 0,4 ani în 2021.

Specialiștii spun că răspândirea variantei Delta s-a făcut vinovată de un număr mare de pierderi de vieţi. Cu excepţia verii lui 2021, COVID-19 a fost una dintre primele trei cauze de deces în ultimii doi ani în SUA.

În deceniul prepandemic, speranţa de viaţă în SUA cobora în medie cu 0,1 ani în fiecare an, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Concret, speranţa de viaţă a scăzut de la 78,9 ani în 2019 la 76,6 ani în 2021. Modificările speranţei de viaţă în contextul pandemiei de COVID-19 au șters diferenţele în acest sens între SUA și alte 19 ţări.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/04/07/health/us-life-expectancy-drops-again-2021/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe