Ratele obezității sunt mari și se mențin la cote mari în Statele Unite ale Americii, dar proporția persoanelor care suferă de obezitate severă, în special femeile, a crescut în ultimul deceniu, potrivit unei cercetări noi.
Rata obezității în SUA este de aproximativ 40%, potrivit unui sondaj din perioada 2021-2023, realizat pe aproape 6.000 de persoane, scrie Associated Press. Aproape una din zece din persoanele chestionate a raportat obezitate severă, a arătat studiul realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA. Femeile au avut o probabilitate de două ori mai mare decât bărbații de a suferi de obezitate severă.
Rata obezității, per total, părea să fi scăzut de la ultimul sondaj, realizat în 2017-2929, dar schimbarea nu a fost considerată semnificativă din punct de vedere statistic. Cifrele sunt suficient de mici încât există un risc ca ele să nu reprezinte cu adevărat o scădere, cred autoritățile. Asta înseamnă că este prea curând pentru a ști dacă noile tratamente pentru obezitate, printre care Wegovy și Zepbound, pot fi de ajutor în stoparea sau reducerea „epidemiei” de boli cronice asociate cu o paletă largă de probleme de sănătate, potrivit dr. Samuel Emmerich, de la CDC, cel care a condus cel mai recent studiu cu privire la obezitatea americanilor.
Rezultatele arată că rata obezității în SUA nu s-a schimbat semnificativ într-un deceniu, chiar dacă rata obezității severe a crescut de la aproape 8% între 2013-2014 (cum arăta sondajul din această perioadă) la aproape 10% în cel mai recend sondaj. Înainte de asta, rata obezității crescuse rapid în SUA încă din 1990 încoace, au mai arătat sondajele federale.
Studiul acesta nou a mai scos la iveală că rata obezității a variat în funcție de educație. Aproape 32% dintre persoanele cu diplomă de licență sau cu studii peste nivel licență au raportat că suferă de obezitate, în comparație cu aproximativ 45% dintre acele persoane care aveau studii de nivel mai mic (diplomă de colegiu sau diplomă de liceu sau chiar studii de nivel și mai scăzut).
Fotografie de la Karolina Kaboompics: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mancare-produse-alimentare-maini-ine-in-maini-5714317/
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe