Newsflash
ACTUALITATE Știri

SUA au autorizat în premieră o pastilă pentru depresia postpartum

de Magdalena Tănăsescu - aug. 7 2023
SUA au autorizat în premieră o pastilă pentru depresia postpartum

Prima pastilă pentru depresia postnatală a fost aprobată în Statele Unite ale Americii, studiile arătând că medicamentul a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor în decurs de 3 zile.

Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a anunțat, pe 4 august a.c., că a aprobat substanța numită zuranolonă pentru tratamentul depresiei post-partum. Comercializată sub numele de marcă Zurzuvae, zuranolona este primul medicament oral indicat pentru tratamentul depresiei postpartum la adulţi.

„Depresia postnatală este o afecțiune gravă și potențial periculoasă pentru viață, în care femeile se confruntă cu tristețe, vinovăție, inutilitate, iar în cazuri grave - cu gânduri de a se răni pe ele însele sau pe copilul lor”, a declarat Tiffany Farchione, șefa secției de psihiatrie din cadrul Centrului pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor al FDA.

Potrivit studiilor clinice, pastila a ajutat la reducerea semnificativă a simptomelor depresive în decurs de trei zile. Efectul medicamentului s-a menținut la patru săptămâni după ultima doză, a precizat FDA.

„Până în prezent, tratamentul pentru depresia postnatală (PPD) era disponibil doar sub formă de injecție intravenoasă. Accesul la un medicament pe cale orală va fi benefic pentru multe femei care se confruntă cu sentimente extreme și care uneori își pun viața în pericol”, a mai spus Tiffany Farchione. 

Aceasta a precizat că cele mai frecvente efecte secundare ale administrării de Zurzuvae pot include somnolență, amețeli, diaree, oboseală, răceală și infecții ale tractului urinar.

Producătorii de medicamente Sage Therapeutics și Biogen au declarat că pilula ar trebui să fie disponibilă în cursul acestui an.

Conform unor cercetări recente, se estimează că una din șapte femei se confruntă cu simptome de depresie postnatală în SUA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe