Newsflash
Știri

Studiu: Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca, eficiente împotriva tulpinilor indiană și britanică

de Florentina Ionescu - iun. 29 2021
Studiu: Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca, eficiente împotriva tulpinilor indiană și britanică

Vaccinarea este eficientă împotriva variantelor SARS-CoV-2, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 – CNCAV.

Conform studiilor de până acum efectuate de oamenii de știință din Marea Britanie privind prevenția spitalizării, vaccinurile produse de companiile Pfizer BioNTech și Oxford AstraZeneca sunt foarte eficiente împotriva tulpinilor „Indiană” și „Britanică” a SARS-CoV-2. 

vaccinarea este eficienta CNCAV

Iată câteva informații importante din experiența oamenilor de știință din Marea Britanie, rezumate de CNCAV pe pagina oficială de Facebook RO Vaccinare:

  • Eficacitatea după administrarea regimului complet rămâne foarte ridicată împotriva spitalizării, indiferent de tulpină;
  • Eficacitatea împotriva cazurilor de COVID-19 simptomatic, după administrarea regimului complet, este similară între tulpini, pe tulpina “Indiană” B.1.617.2 fiind ușor mai scăzută;
  • Eficacitatea după administrarea dozei 1 este relativ scăzută comparativ cu cea după regim complet de administrare, în special pe tulpina “Indiană” B.1.617.2.

Rămâne foarte important ca populația să efectueze rapelul pentru maximizarea protecției și să păstreze măsurile de distanțare fizică, oamenii să poarte mască în zonele aglomerate și să respecte celelalte reguli în vigoare, au conchis reprezentanții CNCAV. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe