Newsflash
Internaționale

UE va achiziționa încă 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

de Florentina Ionescu - dec. 20 2021
UE va achiziționa încă 20 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech

Comisia Europeană a anunțat duminică, 19 decembrie, că are un acord cu Pfizer-BioNTech pentru a accelera furnizarea de vaccin anti COVID-19 către statele membre, lucru care va începe în câteva săptămâni.

În primul trimestru al anului 2022, companiile Pfizer-BioNTech vor furniza încă 20 de milioane de doze de vaccin (5 milioane în ianuarie, 5 milioane în februarie și alte 10 milioane în martie), se arată pe site-ul Comisiei Europene.  

vaccin Pfizer

Aceste doze, arată sursa citată, sunt livrate pe lângă cele 195 de milioane de doze deja programate să sosească de la Pfizer-BioNTech, iar astfel numărul total de doze asigurate statelor membre UE în primul trimestru al anului viitor va ajunge la 215 milioane.

Joia trecută, în 16 decembrie, Comisia Europeană a stabilit, de asemenea, un acord cu compania Moderna să primească încă o tranșă de doze de vaccin COVID-19 în primul trimestru al anului 2022. Aceste doze se vor dovedi a fi extrem de utile pentru statele membre UE care au o nevoie pe termen scurt de doze adiționale de vaccin anti COVID-19.

„În vederea situației epidemiologice care s-a deteriorat rapid în Uniunea Europeană în ultimele luni, vaccinarea cu schemă completă și furnizarea de doze booster rămân una dintre prioritățile de top ale UE. Luând în considerare creșterea rapidă la care ne așteptăm în ceea ce privește infecțiile cauzate de varianta Omicron, această decizie este acum chiar mai urgentă decât în trecut”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Comisia Europeană și statele membre au activat o primă opțiune de a comanda peste 200 de milioane de doze de vaccin, sub un al treilea contract cu Pfizer-BioNTech. Această comandă acoperă și vaccinurile adaptate la varianta Omicron, dacă aceste vaccinuri vor deveni disponibile. Furnizarea acestor peste 200 de milioane de doze de vaccin se așteaptă să aibă loc începând cu trimestrul al doilea al anului 2022.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe