Newsflash
Internaționale

Studiu: telemedicina ar putea însemna mai multă muncă suplimentară pentru medici

de Florentina Ionescu - aug. 22 2022
Studiu: telemedicina ar putea însemna mai multă muncă suplimentară pentru medici

O cercetare recentă scoate la iveală faptul că telemedicina ar putea crește orele de muncă suplimentară ale medicilor, după programul de lucru.

Cercetătorii au descoperit că medici care oferă mai multe servicii de îngrijire prin intermediul platformelor de telemedicină și-au crescut timpul petrecut în orele suplimentare în ceea ce privește munca administrative și munca ce implică dosarele medicale electronice ale pacienților, scrie www.mobihealthnews.com

telemedicina studiu adulti varstnici

Folosirea telemedicinei a crescut dramatic în timpul pandemiei de COVID-19. Pentru medicii care au folosit tehnologia într-un ritm mai intens în timpul acestei perioade a însemnat că au petrecut mai mult timp după program făcând muncă administrativă și muncă ce implică dosarele medicale electronice ale pacienților.

Acestea au fost o parte dintre concluziile unui studiu realizat pe 2.139 de medici, studiu care a fost condus de experții de la New York University Langone Health.

Raportul, care a fost publicat în luna iulie în Journal of Medical Internet Research (JMIR), a scos la iveală că timpul petrecut cu sarcini legate de serviciu, în afara orelor de program de la spital sau clinică, adesea denumit și „muncă în afara muncii” („work outside work” sau WOW), a crescut „semnificativ” pentru acei medici care au petrecut o proporție mai mare a timpului lor oferind îngrijiri medicale via telemedicină.

„Studiul nostru a descoperit că telemedicina a fost mai puțin eficientă decât îngrijirea medicală în persoană și a crescut povara medicilor în ce privește «munca după muncă». Mulți factori ar putea fi responsabili pentru rezultatele la care am ajuns noi, cum că telemedicina a crescut orele de muncă suplimentară și povara acestora asupra medicilor”, au scris cercetătorii.

Studiul a notat, totuși, că multiplele provocări care au fost scoase la iveală în primele stadii ale folosirii telemedicinei în timpul pandemiei ar putea fi un factor cheie în privința creșterii orelor suplimentare ce au dus la o povară suplimentară pentru medici.

Mai multe detalii despre studiu găsiți aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe