Newsflash
ACTUALITATE Știri

Studenții mediciniști vor face din toamnă cursuri de comunicare online și de branding personal

de Florentina Ionescu - oct. 4 2023
Studenții mediciniști vor face din toamnă cursuri de comunicare online și de branding personal

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) vor avea posibilitatea de a se înscrie, din această toamnă, la cursul de Branding Personal oferit gratuit de o agenție.

Agenția Affective este specializată în marketing și comunicare în domeniul medical, iar cursul este organizat în parteneriat cu Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). 

Acest curs este conceput pentru a oferi viitorilor medici instrumentele necesare construirii unui brand personal puternic, autentic și relevant în lumea digitală de azi, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. Combinând teoria cu exercițiile, studiile de caz și dialogurile cu invitații speciali – medici renumiți pentru prezența în mediul online și interacțiunile din social media – studenții vor avea oportunitatea să aplice cele mai bune tactici în construirea unui brand personal.

Cursul de branding personal va fi disponibil studenților la UMCFD începând cu luna noiembrie și va fi susținut de Angelica Bolocan, fondatoarea agenției Affective. 

Citiți și: „Așa da” versus „Așa nu” în social media – recomandări pentru medici 

Amprentă digitală sănătoasă 

Angelica Bolocan are peste 10 ani experiență în domeniul comunicării în sănătate și a avut colaborări îndelungate cu profesioniști din domeniul medical, clinici, spitale și companii farmaceutice. 

„Este important ca un medic să aibă o amprentă digitală sănătoasă – e important ce se găsește pe internet despre el, dar și ce conținut livrează pe rețelele de socializare, acolo unde este prezent sau unde alege să contribuie cu conținut. În plus, pentru pacienți, mediul online funcționează ca o a doua recomandare în alegerea unui medic. Majoritatea românilor aleg medicul care să-i consulte după ce caută în mediul online mențiuni referitoare la cazurile abordate, la atitudinea și comportamentul adoptat de acesta sau la experiențele avute de alți pacienți. În acest context, prezența în online a medicilor cu un brand personal solid și credibil devine vitală”, susține Angelica Bolocan (foto). 

Angelica Bolocan

Aceasta mai spune că, în lupta împotriva dezinformării din domeniul sănătății, este important ca oamenii să aibă acces la surse de informare credibile și verificate. 

„Medicii cu o prezență puternică în mediul online pot oferi aceste informații, contribuind astfel la o societate mai bine informată și mai sănătoasă”, adaugă Angelica Bolocan. 

Pacienții trebuie să facă diferența între tipurile de surse de informare 

În era digitală în care trăim, crearea unui brand personal puternic și consolidarea reputației nu mai sunt limitate doar la experiențele din cabinet, ci se pot dezvolta și accelera cu ajutorul canalelor de comunicare online. 

Citiți și: Avantajele unui specialist în social media, pentru medicii la început de drum 

„Într-un context în care accesul la informații medicale este la doar un click distanță, este important să recunoaștem beneficiile aduse de prezența medicilor și specialiștilor în mediul online. Este esențial să conștientizăm și pericolul abuzului de informații medicale. Pacienții trebuie să fie în măsură să facă distincția între sursele de informare credibile și cele care nu sunt verificate. Noi, medicii, trebuie să ne asumăm angajamentul de a fi mai accesibili și de a contribui la educația comunității în ceea ce privește sănătatea. Medicina viitorului se dezvoltă în colaborare și dialog cu comunitatea, atât în mediul offline, cât și în mediul online”, susține dr. Alexandra Mircea, fondator al clinicii Dentalist din București, medic stomatolog. 

Medicul  Alexandra Mircea este invitat special în cadrul cursului de Personal Branding la care se pot înscrie studenții de la UMFCD. 

Medicii sunt pilonii sistemului de sănătate 

Conform Raportului Starea Sănătății în Uniunea Europeană (UE), România ocupă locul al treilea în UE la decesele din cauze prevenibile, ceea ce indică necesitatea de a îmbunătăți promovarea sănătății și prevenția bolilor. 

„Ne bucurăm să fim partenerii acestui proiect, deoarece conștientizăm rolul pe care o să-l avem atunci când o să devenim medici – este imperativ să facilităm accesul la informații medicale corecte și relevante, punând accent pe importanța prevenției. Medicii, în calitate de piloni ai sistemului de sănătate, dețin nu doar responsabilitatea, dar și competența de a crește gradul de conștientizare medicală în societate”, afirmă Ștefana Greavu, vicepreședinte pentru Relații Externe în cadrul SSMB. 

Aceasta adaugă că construirea unui brand personal puternic le permite medicilor să comunice informații vitale într-un mod eficace și credibil, promovând astfel o societate mai informată și mai sănătoasă”. 

Citiți și: Brandul personal, o nouă etapă în viaţa medicilor 

Structurat în patru module 

Cursul de branding personal organizat de agenția menționată, în parteneriat cu SSMB, pentru studenții la UMF „Carol Davila” este structurat în patru module. El abordează teme precum brand personal versus reputație, cum să-ți cunoști mai bine audiența, cum să-ți conturezi o identitate și să-ți faci un plan de comunicare, managementul crizelor, etică și integritate în branding personal și canale cheie în digital advertising. 

Mai multe detalii despre curs găsiți aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe