Newsflash
Știri

Ziua Sănătăţii Mintale

de Dr. Maria DRAGOTĂ - oct. 19 2011
Ziua Sănătăţii Mintale
   La 10 octombrie a fost marcată Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale. Cu acest prilej, OMS a dat publicităţii „Sănătatea mintală – Atlas 2011“, ce cuprinde cele mai recente estimări ale resurselor de sănătate mintală globale disponibile pentru prevenirea şi tratamentul tulburărilor mintale şi protecţia drepturilor persoanelor afectate. El prezintă date din cele 184 de state membre OMS, acoperind 98% din populaţia globului.
   Distribuţia resurselor în diverse regiuni şi veniturile sunt substanţial inegale şi, în multe ţări, foarte mici. Rezultatele reiterează necesitatea urgentă de a creşte resursele şi îngrijirile în sănătatea mintală în lume. Unul din patru oameni va necesita îngrijiri de sănătate mintală într-un moment din viaţă, dar, în unele ţări, doar 2% din resursele sectorului sanitar sunt investite în servicii de sănătate mintală. Media cheltuielilor la nivel mondial este încă mai mică, de 3 dolari/capita/an, iar în ţările cu venituri mici, cheltuielile sunt sub 0,25 dolari/persoană/an. Tendinţa guvernelor este de a cheltui resursele din sănătatea mintală cu îngrijiri pe termen lung şi spitale de psihiatrie.
   Serviciile bune de sănătate mintală se concentrează pe furnizarea combinaţiei echilibrate medicamente–îngrijiri psihosociale către pacienţi. În multe ţări cu venituri mici există mai puţin de un specialist în sănătate mintală la un milion de persoane.
   În 2008, OMS a lansat un Program de acţiune în sănătatea mintală, pentru asistenţa îmbunătăţirii serviciilor din domeniu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe