Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua Naţională a testării consumului de alcool

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU duminică, 9 iunie 2019, ora 18:42

5 iunie este marcată ca Ziua Naţională a testării consumului personal de alcool. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a demarat cu această ocazie un program ce are ca obiectiv principal conştientizarea problemei în rândul cetăţenilor şi consumul moderat de alcool.

ASSMB alături de Clinica ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti (FNAP) a amenajat 18 centre de testare. Au fost puse la dispoziţie trei containere stradale în centrul Bucureştiului. Testarea a presupus completarea unui chestionar AUDIT pentru a evalua consumul personal de alcool. Statiscile arată că mai bine de 80% din români nu ştiu de existenţa unui centru local pentru tratamentul acestei adicţii. România este pe locul 9 în lume la consumul de alcool pe cap de locuilor - aproximativ 12,6 l/an. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.