Newsflash
Știri

Ziua Naţională a testării consumului de alcool

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iun. 9 2019
Ziua Naţională a testării consumului de alcool

5 iunie este marcată ca Ziua Naţională a testării consumului personal de alcool. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a demarat cu această ocazie un program ce are ca obiectiv principal conştientizarea problemei în rândul cetăţenilor şi consumul moderat de alcool.

ASSMB alături de Clinica ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor) şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Bucureşti (FNAP) a amenajat 18 centre de testare. Au fost puse la dispoziţie trei containere stradale în centrul Bucureştiului. Testarea a presupus completarea unui chestionar AUDIT pentru a evalua consumul personal de alcool. Statiscile arată că mai bine de 80% din români nu ştiu de existenţa unui centru local pentru tratamentul acestei adicţii. România este pe locul 9 în lume la consumul de alcool pe cap de locuilor - aproximativ 12,6 l/an. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe