Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

YouTube, împotriva dezinformării medicale

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 30 iulie 2021

Pentru a promova informaţiile medicale veridice, YouTube a anunţat că va marca special anumite clipuri care conţin informaţii medicale de încredere.

poza2Măsura vine după ce compania a fost acuzată că prin intermediul său au fost promovate informaţii fără baze știinţifice privind pandemia de COVID-19 sau vaccinurile. În plus, chirurgul general al SUA, Vivek Murthy, a acuzat platforma că a dezinformat populaţia, fapt ce a determinat creșterea numărului de decese. Studiile arată că social media și platformele de tipul YouTube sunt principalele surse de dezinformare și de răspândire a informaţiilor medicale eronate.
Compania a anunţat că va evidenţia clipurile având surse veridice atunci când un utilizator va căuta subiecte legate de sănătate. De asemenea, va adăuga „panouri” de informare cu linkuri spre surse acreditate de Academia Naţională de Medicină din SUA. Acesta ar fi primul pas pentru promovarea surselor cu autoritate pentru informaţiile medicale.

https://www.cnbc.com/2021/07/19/youtube-labeling-somehealth-
videos-amid-misinformation-backlash.html

Etichete: dezinformare medicala youtube dezinformare online dezinformare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.