Newsflash
Știri

Vor fi repuse în funcțiune centrele de testare COVID

de L. Budin - iul. 4 2022
Vor fi repuse în funcțiune centrele de testare COVID

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că vor fi puse din nou în funcţiune centrele de testare COVID, care vor fi accesibile mai ales la sfârşitul săptămânii.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul dublării cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, informează Agerpres.  

testare-covidd

Ce trebuie să facă o persoană care are simptome COVID? Să se testeze la medicul de familie. Repunem în funcţiune şi acele centre de testare care vor fi accesibile persoanelor, mai ales în week-end, unde se pot duce să preleveze o probă, dacă au simptomatologie, după care fie rămân în observaţie la medicul de familie, care poate să le prescrie şi un tratament, fie merg la un centru de evaluare. Sau, în cazul unei evoluţii mai grave, se duc la spital”, a spus ministrul.

Se menţin recomandările referitoare la utilizarea măştii în spaţiile închise, igiena mâinilor şi aerisirea spaţiilor publice, a mai spus ministrul.

Alexandru Rafila spune că a discutat de săptămâna trecută cu direcţiile de sănătate publică, despre o posibilă creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, și a avut loc o teleconferinţă cu reprezentanţii spitalelor bucureştene, ai Ambulanţei şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. Subiectul discuţiilor l-a reprezentat asigurarea condiţiilor pentru spitalizarea persoanelor infectate, inclusiv a celor care au nevoie de îngrijire şi pentru alte afecţiuni.

Lucrul acesta nu trebuie să afecteze în niciun fel accesul la servicii de sănătate pentru populaţia generală”, a subliniat ministrul.

Potrivit acestuia, centrele ambulatorii din ţară au cantităţi suficiente de antivirale (Favipiravir, Molnupiravir, Remdesivir), dar şi anticorpi monoclonali.

Referitor la vaccinarea persoanelor vulnerabile, ministrul a spus: Aşteptăm şi noi cu interes să vedem dacă cei doi producători de vaccin care utilizează tehnologia ARN recombinat reuşesc să îşi valideze produsele pentru tulpina Omicron şi dacă, într-adevăr, aceste produse influnţează transmiterea”.

Rafila: vârful infectărilor cu SARS-CoV-2 ar putea fi atins în luna august

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe