Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tulcea: buget insuficient pentru materiale sanitare și medicamente în școli

Viața Medicală
L. Budin joi, 26 august 2021, ora 15:53

Cabinetele medicale din unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea au un buget de doar 2.600 de lei pentru materialele sanitare şi medicamentele destinate elevilor. Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) a Primăriei va solicita suplimentarea acestuia.

Directoarea DAPS, Ştefana Zibileanu, a declarat pentru Agerpres că, faţă de anul trecut, suma alocată în acest an pentru medicamentele şi materialele sanitare din cabinetele medicale şcolare este la jumătate.

spalare-maini

Pentru acest an, avem o sumă foarte mică, de 2.600 de lei. Vom face o solicitare de suplimentare a acestor fonduri. (...) Medicamentele şi materialele sanitare sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat prin Direcţia de Sănătate Publică”, a spus directoarea DAPS.

Ştefana Zibileanu a mai adăugat că reţeaua de medicină şcolară din municipiu numără şase medici şcolari, trei medici stomatologi şi 30 de asistente.

Mai avem nevoie de încă doi medici stomatologi şi două asistente medicale pentru cele două cabinete stomatologice dotate din bugetul local şi care nu sunt ocupate de personal medical. Fondurile pentru personal vin tot prin DSP şi până acum nu ni s-au alocat fonduri pentru aceste noi salarii, iar asta înseamnă că cele două cabinete sunt deservite de personalul pe care-l avem”, a mai precizat directoarea.

Trei dintre asistentele medicale din reţeaua de medicină şcolară ar urma să se pensioneze după începerea noului an şcolar, dar îşi pot prelungi activitatea cu acordul Ordinului asistenţilor medicali.

Etichete: orasul tulcea materiale sanitare scoli buget insuficient

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.