Newsflash
Știri

Tensiunea arterială – sub control

de Dr. Maria DRAGOTĂ - apr. 12 2013
Tensiunea arterială – sub control

   Hipertensiunea arterială (HTA) constituie o problemă globală, care afectează peste o treime din populaţia lumii şi cauzează peste nouă milioane de decese anual, incluzând jumătate din cele datorate bolilor cardiace şi accidentelor vasculare cerebrale. Numărul persoanelor hipertensive a crescut de la 600 de milioane, în 1980, la un miliard în 2008, cu prevalenţa cea mai mare în Africa (46%). HTA este deci în centrul atenţiei, cu prilejul Zilei mondiale a sănătăţii de anul acesta. „Controlează-ţi tensiunea arterială, controlează-ţi viaţa!“ este îndemnul campaniei lansate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în întreaga lume, cu scopul de a reduce incidenţa infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale, prin informarea populaţiei, dar şi prin asigurarea accesului general la depistare precoce. Accentul este pus pe faptul că HTA este prevenibilă şi tratabilă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe