Newsflash
Știri

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea heliport medical de noapte

de Dorina Novac - feb. 23 2022
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea heliport medical de noapte

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea heliport medical de noapte pentru elicopterele SMURD, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac.

smurd

„În acest moment, Galaţiul are un proiect pentru heliport şi pe timp de noapte, deasupra secţiei de Terapie Intensivă. Şi la noi, la Spitalul Judeţean Brăila, noul corp de clădire va avea heliport de noapte, de unde pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe”, a declarat Francisk Chiriac.

Preşedintele CJ Brăila a făcut public şi faptul că au început demersurile pentru transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila într-un spital clinic, în acest sens fiind aprobată înfiinţarea a trei secţii clinice în parteneriat cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, respectiv Chirurgie Generală, Medicină Internă şi Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reparatorie, scrie Agerpres.

„Ne dorim ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila să devină clinic şi am avut o astfel de discuţie cu Facultatea de Medicină din Galaţi. Am trimis Senatului Universităţii «Dunărea de Jos», din care face parte şi Facultatea de Medicină, hotărârea Consiliului de Administraţie a Spitalului, pentru înfiinţarea a trei secţii clinice. (...) Dacă rangul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va fi ridicat la cel de spital clinic, vom avea alte sume de încasat în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, să sperăm viitor spital clinic, este într-o continuă mişcare, am muncit cu sârg pentru asta şi lucrurile pozitive se întâmplă”, a spus Chiriac.

Consiliul Judeţean Brăila a alocat anul trecut 18 milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, iar în ultimii patru ani au fost investiţi peste 15 milioane lei pentru dotarea unităţii cu aparatură medicală performantă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe