Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj devine unitate medicală COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 31 iulie 2020, ora 11:25

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va deveni, începând de săptămâna viitoare, unitate medicală pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis, joi seara, ca Spitalul Clinic de Recuperare să devină unitate medicală pentru tratarea pacienților cu coronavirus, începând cu data de 5 august, ora 08:00.

spital cluj-napoca
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca/ Facebook 

 

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară COVID, apropierea faţă de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de Terapie Intensivă”, a anunţat prefectul Mircea Abrudean, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că ambulatoriul şi baza de tratament vor fi păstrate şi vor funcţiona în continuare, existând circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel încât nu există riscul ca unii angajaţi să intre în şomaj tehnic.

„De asemenea, secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională. Evoluţia epidemiologică este una în creştere, deşi am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital COVID nu putem să riscam să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a mai spusprefectul.

Etichete: pacienti covid-19 CJSU Cluj terapie intensiva epidemiolog

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC