Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Simularea examenului de admitere la Medicină va avea loc online

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE sâmbătă, 4 aprilie 2020, ora 14:54

Ediția de anul acesta a simulării examenului de admitere la UMF „Carol Davila” București se va desfășura online. Organizatorii vor asigura o platformă care va întruni cât mai multe dintre atributele examenului de admitere, respectând normele de protecție impuse.

Evenimentul, organizat de Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, va avea loc la16 mai și speră să adune peste 3.000 de liceeni. Potrivit organizatorilor, noua platformă va permite afișarea subiectelor, rezolvarea acestora de către participant, în timpul dedicat examenului, și ulterior afișarea rezultatului, conservând formatul caracteristic examenului fizic.

Vom oferi participanților o modalitate unică, digitală, de susținere a simulării examenului de admitere pentru ca aceștia să își testeze nivelul de cunoștințe actual, la cele mai înalte standarde, și să se familiarizeze cu formatul examenului de admitere. Le urez mult succes tuturor participanților la Simulare, cât și ulterior la examenul de admitere!,  declară Rareș-Bogdan Băloi, președintele SSMB.

UMF Carol Davila

Simulare cu oportunități

Organizatorii îi sigură pe participanți că se vor bucura nu doar de o simulare aparte, ci vor avea acces și la numeroase premii distribuite pe căile de comunicare disponibile în prezent. De asemenea, vor avea parte și de un tur virtual al facultății în cadrul căruia vor putea interacționa cu studenții mediciniști, aceștia din urmă dezvăluindu-le anumite momente din experiența lor și, totodată,oferindu-le răspunsuri la toate curiozitățile lor.

Simularea de anul acesta este cu adevărat o provocare atât pentru echipa de organizare, cât și pentru participanți. Înțelegem beneficiile pe care le oferă anual acest eveniment tuturor elevilor care își doresc să urmeze o carieră medicală și de aceea am făcut toate demersurile posibile astfel încât să le asigurăm oportunitatea de a-și testa cunoștințele, dar și abilitățile de încadrare în timp, adaugă Mara-Andra Reboșapcă, asistent coordonator al ediției de anul acesta (a XI-a) a Simulării.

Înscrierea și de derularea examenului

Înscrierea la Simulare, aflată în plină desfășurare – a început la 1 martie și se va încheia la 13 aprilie –, se poate face prin crearea unui cont pe site-ul oficial al evenimentului – https://simulare.ssmbucharest.ro/ –, urmat de achitarea unei taxei de 90 de lei prin transfer bancar sau prin intermediul platformei EuPlatesc și încărcarea dovezii de plată.

Echipa de organizare validează, în final, toate conturile care au respectat pașii esențiali, elevii devenind eligibili pentru a participa la Simulare. Lucrările vor fi corectate pe loc, lucru realizat de platforma de examen, punctajul obținut fiind disponibil odată cu încheierea Simulării. Rezultatele finale și clasamentul, vor fi publicate la 17 mai, după finalizarea sesiunii de contestații. Pentru nelămuriri și detalii suplimentare, organizatorii pun la dispoziție pagina oficială de Facebook a Societății Studenților în Medicină din București, unde elevii pot adresa întrebări.

Etichete: Facultate medicina admitere simulare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.