Newsflash
Știri

Se finanțează o rețea națională pentru colectarea deșeurilor voluminoase

de L. Budin - aug. 18 2022
Se finanțează o rețea națională pentru colectarea deșeurilor voluminoase

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunță că a alocat 83,7 milioane de euro din PNRR pentru construcția de centre integrate de colectare separată, destinate aglomerărilor urbane.

Se va pune la punct o rețea națională de centre de colectare pentru deșeurile voluminoase, a anunțat pe pagina sa de Facebook ministrul Mediului, Tánczos Barna.

colectare-deseuri-constructii

Sursă foto: Facebook Tánczos Barna

 

Depozitarea corectă și reciclarea deșeurilor provenite din construcții este una dintre cele mai mari provocări pentru marile aglomerări din România. Pentru a sprijini autoritățile locale, am alocat o finanțare de 83,7 milioane de euro din PNRR”, a adăugat ministrul.  

Au existat consultații cu reprezentanții autorităților locale din zonele în care vor fi construite centrele de colectare.

Finanțăm construirea a 15 astfel de centre, două pentru București-Ilfov și celelalte pentru marile orașe din țară, și sistemul va fi completat de peste 500 de centre de colectare pentru localități mai mici”, se arată în postare.

Scopul este ca populația să aibă un loc unde să poată preda în mod voluntar deșeurile care nu sunt colectate de operatori.

Deșeurile din construcții, mobiliere vechi, deșeuri biodegradabile, deșeuri periculoase, anvelopele uzate vor putea fi depozitate separat în aceste centre. În plus, platformele mari vor fi dotate cu echipamente pentru pregătirea revalorificării și reciclării deșeurilor voluminoase”, a precizat ministrul.

Curând, va fi finalizat ghidul de finanțare și se va lansa apelul de proiecte, a adăugat Tánczos Barna.

Activiștii Greenpeace România protestează în mijlocul albiei secate a Dunării

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe