Newsflash
Știri

Finanțare prin PNNR pentru Spitalul Clinic „Pius Brînzeu” din Timișoara

de Florentina Ionescu - dec. 19 2022
Finanțare prin PNNR pentru Spitalul Clinic „Pius Brînzeu” din Timișoara

Două proiecte depuse în documentație completă vor aduce Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara aproximativ 10 milioane de euro, fiind vorba de o finanțare europeană prin PNNR.

Perioada post pandemică a subliniat nevoi reale în activitatea clinică medicală, tocmai de aceea, Ministerul Sănătății a făcut apel pentru depunerea de proiecte în sănătate. Medicii din spitalele românești au nevoie de un aport constant de echipamente medicale funcționale și performante, iar acestea pot fi obținute prin finanțare prin PNRR. 

consiliul europei finantare suplimentara covid-19

Esențiale pentru o funcționare optimă și acordate la capacitatea de creștere a calității serviciului medical, ambele proiecte depuse de echipa coordonată de Șef Lucrări Dr. Andreea Rață de la Spitalul „Pius Brînzeu” din Timișoara rescriu capitole importante în activitatea spitalului, respectiv Ambulatoriul integrat și cel al Infecțiilor asociate asistenței medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Ecografe pentru specialități precum cardiologie, chirurgie vasculară, chirurgie generală și gastroenterologie, mamograf cu termosinteză (aparatură care va restarta programul național de screening în cancerul de sân) și computer tomograf fac parte din dotarea de excepție pe care Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara (SCJUT) o va pune la dispoziția medicilor cu activitate integrată în Ambulatoriu.

O componentă dedicată exclusiv asistenței medicale pentru studenți și sportivi reface relația medicilor SCJUT cu acest segment de tradiție în medicina timișoreană.

Disciplinele sportive vor avea un partener performant în Ambulatoriul de specialitate și prin intermediul echipamentului de testare neuromotor, stație de testare efort și metabolic și unitate pentru ORL.

Bugetul total atras pentru activitatea Ambulatoriului este de 2.711.910 de euro, la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Timiș, prin acordul președintelui Alin Nica, de 1.282.391 lei.

Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv reducerea riscului de infecții nosocomiale cu ajutorul unor echipamente și materiale exclusiv destinate activității medicale din cel mai mare spital din vestul țării.

Va fi pus la punct un sistem integrat de control microbiologic al aerului în clădirea „Casa Austria”, vor fi dotate stațiile de sterilizare a blocurilor operatorii și a secțiilor cu risc crescut cu aparatură pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor și cu echipament de sterilizare și protecție pentru asigurarea asepsiei. Totodată, se va dota Laboratorul de microbiologie cu o linie automată de microbiologie de ultimă generație pentru identificarea microorganismelor și efectuarea antibiogramelor. 

„Vrem să eliminăm zonele vulnerabile infecțiilor asociate asistenței medicale în spital. Eradicarea acestora este de dorit, e adevarat, însă pentru asta trebuie să începem de undeva. Inițiativa noastră va reuși o monitorizare a tendințelor pe scala infecțiilor nosocomiale, inclusiv apariția focarelor epidemice, respectiv prevenirea lor. În spital avem activitate extrem de susținută deoarece tratăm patologii complexe din toate județele limitrofe Timișului“, a declara managerul SCJUT, Șef Lucrări Med. Dr. Sorin Barac. 

Tot pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale spitalul va achiziționa sterilizatoare cu aburi, sistem de trasabilitate a sterilizării, roboți de igienizare, purificatoare de aer UV, sisteme profesionale de curățenie, de neutralizare materiale contaminate, sisteme automate de nebulizare. Bugetul total destinat acestui proiect este de aproximativ 6 milioane de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe