Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMF Cluj câștigă două proiecte de modernizare cu bani din PNRR

de L. Budin - apr. 3 2024
UMF Cluj câștigă două proiecte de modernizare cu bani din PNRR

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a câștigat, din PNRR, două proiecte în valoare de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Primul proiect, de 47,16 milioane de lei, este „Construirea centrului de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și centrul de chirurgie experimentală și training”, se arată într-un comunicat. Clădirea va fi construită pe o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați și va dispune de 246 de locuri pentru spații de lectură și recreere, precum și de 99 de locuri destinate studenților proveniți din mediile defavorizate. Proiectul UMF „Iuliu Hațieganu” a reușit să se claseze pe locul al patrulea, dintr-un total de 20 de proiecte depuse, obținând peste 80 puncte. 

În cadrul aceluiași apel de proiecte, UMF „Iuliu Hațieganu” a obținut finanțare și pentru proiectul care vizează Reabilitarea Căminului 10 din campusul studențesc Hasdeu. Acesta este în valoare de 22,14 milioane de lei și constă în modernizarea infrastructurii a 220 de locuri de cazare în cămin. Dintre aceste locuri de cazare, 90 vor fi destinate studenților din mediile defavorizate. Și acest proiect s-a clasat pe locul al patrulea, din 22 de proiecte despuse, obținând peste 92 puncte.

Prin aceste investiții în infrastructură și în facilități moderne, ne consolidăm angajamentul față de educația și cercetarea de înaltă calitate, oferind în același timp un mediu propice pentru dezvoltarea personală și profesională a studenților noștri. Cu aceste proiecte, UMF «Iuliu Hațieganu» demonstrează, încă o dată, angajamentul său de a investi continuu în cercetarea și inovarea medicală”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Universitatea a obţinut şi în acest an fonduri pentru finanţarea proiectelor depuse în cadrul competiţiei FDI 2024. Această competiţie are ca scop susţinerea financiară a proiectelor de dezvoltare instituţională a universităţilor de stat, prin Fondul de Dezvoltare Instituţională şi se adresează celor mai performante instituţii de învăţământ din ţară. 

În acest an, șapte proiecte vor beneficia de finanțare de peste 2 milioane de lei în domeniile strategice vizate de programul CNFIS – FDI 2024. 

Șase din cele șapte proiecte continuă și se dezvoltă în domenii de importanță strategică pentru univeristate printre care: creșterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior, creșterea gradului de internaţionalizare a învăţământului superior din România, o bună funcționare a bezelor de practică și a altor infrastructuri de susținere a activităților didactice pentru pregătirea studenților, susţinerea activităţilor societăţilor antreprenoriale studenţeşti, îmbunătăţirea calităţii activităţii didactice, a respectării deontologiei şi eticii academice, precum și corelarea ofertei educaționale cu cererea pieţei muncii și accesului studenților cu dizabilități la procesul educațional.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe