Newsflash
Știri

Saloane modernizate la Institutul Clinic Fundeni

de Florentina Ionescu - mar. 2 2021
Saloane modernizate la Institutul Clinic Fundeni

S-a încheiat prima etapă de renovare a etajului 7 de la Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Copiii bolnavi de cancer internați aici vor beneficia de saloane la standarde europene.

La mai puțin de șase luni de la demararea proiectului de renovare a Secției de Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni din București, Codin Maticiuc și ceilalți sponsori ai proiectului anunță încheierea cu succes a primei etape de reconstrucție. 

lucrari etajul 7 before and after

Până acum, au fost renovate și aduse la standarde europene jumătate dintre saloanele Institutului Clinic Fundeni. În total, au fost investiți peste 100.000 de euro pentru renovarea a 220 de metri pătrați ai etajului 7, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Vechiul tavan, tâmplăria, instalațiile electrice și cele de gaze medicale au fost înlocuite cu soluții moderne, care nu vor pune în pericol viața niciunui pacient care caută aici speranță și ajutor.

În urma donației făcute de sponsori, Secția de Oncologie Pediatrică beneficiază acum de o instalație de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu. 

lucrari etajul 7

Locul pereților îngălbeniți și scorojiți de vreme, acoperiți cu vopsea pe bază de ulei sau lavabilă, a fost luat acum de pereți tratați antibacterian și pardoseli medicale de cea mai bună calitate. Pentru a oferi mai mult confort pacienților, fiecare salon este dotat acum cu baie proprie, conform standardelor europene.

Cu sprijinul sponsorilor, pentru sporirea siguranței și confortului pacienților, saloanele au fost recompartimentate pentru ca micuții să se poată bucura de mai mult spațiu. Au fost montate console medicale, bare de susținere a echipamentelor, sistem de apelare a asistentelor și prize pentru aer comprimat și oxigen.

„La etajul șapte al Institutului sunt tratate cele mai grave cazuri de cancer pediatric. Copilăria acestor pacienți înseamnă deja un lung șir de tratamente, dureri și tristețe. Niciun copil nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Renovarea secției e un gest atât de mic în comparație cu situația prin care trec acești copii, dar care au nevoie de tot sprijinul nostru! Nu pot decât să mă bucur că am reușit să încheiem prima etapă atât de repede. Binele făcut până acum e doar o picătură într-un ocean, dar implicarea e dovada că putem să ne mobilizăm, putem să ajutăm, putem să facem bine și să nu mai fim nepăsători” a declarat Codin Maticiuc (foto), inițiatorul și coordonatorul proiectului Spitale Publice din Bani Privați.

Institutul Fundeni renovare

Cu toate că planul inițial de renovare cuprindea doar saloanele și holurile secției, mobilizarea sponsorilor a făcut posibil ca proiectul să se extindă la renovarea întregului etaj al Institutului Clinic Fundeni.

„Chiar și cei mai buni doctori au nevoie de spații moderne ca să poată salva vieți. Pentru a putea oferi cel mai bun tratament, am considerat că medicii secției au nevoie de cabinete medicale noi, de vestiare, grupuri sanitare și o bucătărie modernă. Acești doctori sunt unica salvare a unor micuți care descoperă la o vârstă fragedă ce înseamnă chinul și suferința. Cosmopolis investește în bunăstarea oamenilor, creează cele mai bune condiții de viață pentru comunități, familia e pe primul loc, iar acest proiect se pliază pe deplin viziunii și valorilor noastre. Deși ne dorim ca nimeni să nu fie nevoit să ajungă în aceste secții, realitatea e alta, iar mediul de afaceri este pregătit să sară în ajutor. Vom continua să sprijinim”, a spus Ahmet Buyukhanli, președinte al companiei care dezvoltă Cosmopolis. 

Important 
  • Cu sprijinul numeroșilor sponsori, saloanele au fost recompartimentate, iar echipamentele medicale și instalațiile electrice au fost înlocuite.
  • Etajul unde sunt tratate cele mai grave cazuri de cancer pediatric beneficiază de noi instalații de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu.
  • Investiții majore au fost făcute și ca medicii secției să beneficieze cabinete medicale noi, vestiare și grupuri sanitare moderne.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe