Newsflash
Internaționale

Rimegepant, o nouă abordare terapeutică a migrenei

de Dr. Diana Andronache - mai 7 2021
Rimegepant, o nouă abordare terapeutică a migrenei

Este vorba de un antagonist oral al receptorilor CGRP (calcitonin gene-related peptide), aprobat recent în Statele Unite ale Americii.

Migrena este o afecţiune neurologică de tip cronic ce se caracterizează prin episoade recurente de cefalee, de obicei unilaterale, asociate cu fotofobie, fonofobie, greaţă și vărsături. Farmacoterapia cuprinde tratamentul pentru faza acută și tratamentul preventiv, pentru a reduce frecvenţa și severitatea episoadelor de migrenă. În prezent, triptanii, agoniști ai receptorilor serotoninergici 5-HT, reprezintă prima linie de tratament, însă această clasă terapeutică este contraindicată în cazul pacienţilor cu cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială necontrolată sau boli cerebrovasculare.

Rimegepant, un antagonist oral al receptorilor CGRP (calcitonin gene-related peptide), aprobat recent în Statele Unite ale Americii, pare să fie sigur și eficient atât în tratamentul acut al migrenei, cât și ca tratament preventiv, inclusiv în cazul pacienţilor cu factori de risc cardiovascular, potrivit studiului multicentric de fază 3, placebo controlat, publicat în The Lancet. Sunt necesare studii suplimentare, însă aceste date oferă o nouă abordare terapeutică.

 


Notă autor:

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32544-7/fulltext

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe