Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rimegepant, o nouă abordare terapeutică a migrenei

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 7 mai 2021

Este vorba de un antagonist oral al receptorilor CGRP (calcitonin gene-related peptide), aprobat recent în Statele Unite ale Americii.

Migrena este o afecţiune neurologică de tip cronic ce se caracterizează prin episoade recurente de cefalee, de obicei unilaterale, asociate cu fotofobie, fonofobie, greaţă și vărsături. Farmacoterapia cuprinde tratamentul pentru faza acută și tratamentul preventiv, pentru a reduce frecvenţa și severitatea episoadelor de migrenă. În prezent, triptanii, agoniști ai receptorilor serotoninergici 5-HT, reprezintă prima linie de tratament, însă această clasă terapeutică este contraindicată în cazul pacienţilor cu cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială necontrolată sau boli cerebrovasculare.

Rimegepant, un antagonist oral al receptorilor CGRP (calcitonin gene-related peptide), aprobat recent în Statele Unite ale Americii, pare să fie sigur și eficient atât în tratamentul acut al migrenei, cât și ca tratament preventiv, inclusiv în cazul pacienţilor cu factori de risc cardiovascular, potrivit studiului multicentric de fază 3, placebo controlat, publicat în The Lancet. Sunt necesare studii suplimentare, însă aceste date oferă o nouă abordare terapeutică.

 

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32544-7/fulltext

Etichete: rimegepant tratament migrenă

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.