Newsflash
Știri

Recunoaştere internaţională pentru descoperitorul telocitelor

de Dr. Aurel F. MARIN - iun. 21 2012
Recunoaştere internaţională pentru descoperitorul telocitelor
     Vineri, 8 iunie a.c., un moment spe­cial a marcat des­fă­şurarea celui de-al ze­celea Congres Mon­dial al Societăţii Inter­naţionale de Medicină Adaptativă (ISAM), organizat la Bucureşti, eveniment la care săptămânalul nostru a fost partener media. Astfel, cu această ocazie, dlui acad. Laurenţiu M. Popescu, directorul general al Institutului Naţional de Patologie „Victor Babeş“ Bucureşti, preşedintele Secţiei de ştiinţe medicale a Academiei Române, vicepreşedinte ISAM şi preşedintele Con­gresului ISAM 2012, i-a fost înmânată Medalia de Merit decernată de Academia Internaţională pentru Ştiinţe Cardiovasculare (IACS). Ceremonia de la Bucureşti a fost condusă de dl prof. dr. Naranjan S. Dhalla (Winnipeg, Canada), directorul executiv al IACS, fost preşedinte al Societăţii Internaţionale pentru Studiul Inimii.
     La începutul acestui an, dl prof. dr. James Willerson (Houston, SUA), preşedintele IACS, a dat publicităţii numele laureaţilor cu Medalia de Merit IACS 2012: prof. dr. Piero Anversa, directorul Centrului de medicină regenerativă de la Universitatea Harvard, şi acad. Laurenţiu M. Popescu, pentru „realizările lor de excepţie în educaţia şi cercetarea în domeniul cardiovascular“. În ceea ce-l priveşte pe savantul român, comunicatul semnat de preşedintele IACS menţionează: „The majority of his progressive, high-caliber research focuses on caveolae regulation of intracellular Ca2+ in smooth muscles, the role of cGMP and vasodilation via G-kinase, and most recently, his discovery of novel interstitial cells known as telocytes“.
     Numele celor doi oameni de ştiinţă care au primit cea mai importantă distincţie acordată de IACS se adaugă, astfel, unei liste scurte, de 25 de personalităţi, printre care figurează patru premianţi Nobel, dar şi alte figuri marcante ale cardiologiei, chirurgiei cardiovasculare şi ale cercetării fundamentale din domeniul cardio­vascular.
     Academia Internaţională pentru Ştiinţe Cardiovasculare a fost înfiinţată în 1996, la Winnipeg (Canada), cu misiunea de a promova educaţia în domeniul cardiovascular a specialiştilor şi populaţiei generale, dar şi de a recunoaşte realizările ştiinţifice majore din domeniul cardiovascular, din întreaga lume. IACS este compusă din 250 de membri titulari, aleşi prin vot majoritar (de minimum 80%) pentru realizările lor de excepţie în domeniul cardiovascular. Până la această dată, dl acad. Laurenţiu M. Popescu este singurul membru titular (fellow) IACS din România.
     Despre lucrările Congresului ISAM de la Bucureşti, un eveniment de excepţie pentru comunitatea medicală din ţara noastră, vom reveni pe larg în numerele noastre viitoare.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe