Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Proiecte şi propuneri în traumatologie

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN miercuri, 14 noiembrie 2012
   Recent, Societatea Română de Chirurgie de Urgenţă şi Traumatologie (SRCUT) a organizat, la Bucureşti, Conferinţa Naţională „Managementul pacientului politraumatizat în spitalele din România – prezent şi viitor“, care a pornit de la nevoia specialiştilor chirurgi de a avea un cadru optim pentru îngrijirea bolnavului critic din momentul aducerii lui la UPU şi până la externare. Cu această ocazie, dl prof. dr. Mircea Beuran, preşedintele SRCUT şi şeful Clinicii de chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, a semnalat faptul că spitalele mari se confruntă în ultima perioadă cu probleme legate de decontarea intervenţiilor la pacienţii traumatizaţi, primind doar 1.600 de lei, în condiţiile în care costurile reale se ridică şi la zeci de mii de lei. Această situaţie poate duce la lipsa unor medicamente, materiale şi dispozitive, grevând intervenţia rapidă a personalului şi crescând riscul complicaţiilor.
   Prezent la eveniment, dl dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în MS, s-a referit la un proiect de act normativ care prevede, pe lângă identificarea spitalelor de nivel I A, care dispun de toate specialităţile în aceeaşi clădire, realizarea unor unităţi funcţionale – mai multe entităţi juridice care să alcătuiască împreună o structură de tip I A. În plus, se vor căuta soluţii de finanţare ţintită a spitalelor, pentru ca acestea să fie aduse la nivelul de clasificare dorit de MS. O soluţie propusă pentru reducerea costurilor medicamen­telor sau materialelor sanitare este achiziţionarea centra­lizată a acestora, la nivel regional sau naţional.
   Tot în cadrul conferinţei, prof. dr. Mircea Beuran a prezentat specialiştilor propunerea de realizare a unui Registru naţional de traumă şi au fost propuse şi discutate o serie de măsuri legislative privind protocoalele de îngrijire a pacientului internat în spital pentru traumatism, propuneri care vin în continuarea şi în completarea legislaţiei existente.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.