Newsflash
Știri

Principatele Române pe meleaguri franceze

de Constanţa MARINESCU - aug. 21 2009
Principatele Române pe meleaguri franceze

Personaj istoric controversat şi cu o imagine „puţin glorioasă“ în urma înfrângerii în războiul franco-prusac din 1870, Napoleon al III-lea a jucat un rol important în constituirea statului naţional român, fapt ce a fost prezentat prin lucrările expoziţiei deschise la Muzeul Naţional al Castelului de la Compiègne, din Franţa. (...)

   Criticii francezi au considerat că expoziţia Napoleon al III-lea şi Principatele Române este „remarcabil documentată“, având meritul de a arăta istoria
genezei unuia dintre cele mai „francofone şi francofile“ state europene: statul român. Trebuie amintit că evenimentul a debutat în Bucureşti în octombrie 2008 şi a avut porţile deschise până în februarie 2009. S-a apreciat, în primul rând, în cadrul expoziţiei din Franţa (20 martie – 29 iunie), calitatea lucrărilor, de la piese de artă plastică şi decorativă până la documente şi fotografii, toate demonstând schimburile culturale între Franţa şi Principatele Române. Maeştrii francezi Monet, Moreau, Millet, Sisley i-au avut alături pe Aman şi Grigorescu. Unul dintre cele mai admirate tablouri a fost portretul doctorului George Bellu, care a fost împrumutat de la Muzeul Marmottan-Monet, din Paris, unul dintre primii colecţionari de lucrări ale impresioniştilor.
   După ce au încântat privirile a peste 40.000 de vizitatori, lucrările s-au întors „victorioase“ în ţară, iar în urma expoziţiei a rămas un catalog cu articole şi ilustraţii ale operelor expuse.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe