Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

PRIMER: Încă nu este posibilă fabricarea de vaccinuri de ultimă generaţie în România

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 19 februarie 2021

Ţara noastră nu poate fabrica vaccinuri și medicamente de ultimă generaţie mai devreme de trei ani și asta numai dacă autorităţile vor să acorde importanţa cuvenită acestui domeniu, atrage atenţia PRIMER, într-un comunicat de presă.

România a devenit un simplu importator de vaccinuri și medicamente, ajungând să producă mai puţin de 4% din consumul de medicamente al populaţiei, a menţionat dr. Dragoș Damian, director executiv PRIMER:

„Ca o urmare firească a acestui tablou, nu s-au mai făcut investiţii în acest domeniu, iar astfel s-a pierdut competitivitatea în ultimii zece ani în dezvoltarea tehnologică de noi produse, dar și în formarea de personal calificat”.

De asemenea, PRIMER îi solicită premierului Florin Cîţu crearea unei Autorităţi Naţionale a Medicamentului, aflată în subordinea prim-ministrului, care să înceapă reconstrucţia industriei farmaceutice din România.

Pixabay
Sursă imagine: Pixabay

Etichete: vaccinuri PRIMER

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.