Newsflash
Știri

PRIMER: Încă nu este posibilă fabricarea de vaccinuri de ultimă generaţie în România

de Dorina Novac - feb. 19 2021
PRIMER: Încă nu este posibilă fabricarea de vaccinuri de ultimă generaţie în România

Ţara noastră nu poate fabrica vaccinuri și medicamente de ultimă generaţie mai devreme de trei ani și asta numai dacă autorităţile vor să acorde importanţa cuvenită acestui domeniu, atrage atenţia PRIMER, într-un comunicat de presă.

România a devenit un simplu importator de vaccinuri și medicamente, ajungând să producă mai puţin de 4% din consumul de medicamente al populaţiei, a menţionat dr. Dragoș Damian, director executiv PRIMER:

„Ca o urmare firească a acestui tablou, nu s-au mai făcut investiţii în acest domeniu, iar astfel s-a pierdut competitivitatea în ultimii zece ani în dezvoltarea tehnologică de noi produse, dar și în formarea de personal calificat”.

De asemenea, PRIMER îi solicită premierului Florin Cîţu crearea unei Autorităţi Naţionale a Medicamentului, aflată în subordinea prim-ministrului, care să înceapă reconstrucţia industriei farmaceutice din România.

Pixabay
Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe