Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pretext pentru fapte bune

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 31 august 2012
   La 19 august este marcată Ziua mondială a ajutorului umanitar, în semn de recunoştinţă pentru toţi cei care înfruntă pericolele şi adversităţile pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Totodată, se comemorează cele 22 de victime ale atacului cu bombă de la sediul Naţiunilor Unite din Bagdad, din 2003.
   Dezastrele naturale, conflictele şi alte situaţii de urgenţă ameninţă viaţa şi sănătatea a milioane de persoane anual. În mijlocul acestor crize, mii de lucrători umanitari îngrijesc cu devotament persoanele afectate şi sprijină autorităţile locale să acorde asistenţa nece­sară.
   Cu prilejul acestei zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi alte orga­nisme internaţionale subliniază rolul lucrătorilor umanitari şi cinstesc memoria celor ucişi sau răniţi în exercitarea misiunilor lor.
   Această zi oferă posibilitatea: marelui public de a învăţa mai multe despre comu­ni­tatea ajutorului umanitar, acţiunile acesteia şi dificultăţile cu care se confruntă; organizaţiilor nonguvernamentale şi organismelor ONU de a face cunoscute activităţile în domeniu.
   Tema campaniei în acest an – „Am fost aici“, promovează o idee puternică şi proactivă – oameni ajutând oameni. Suntem încurajaţi să facem ceva bun undeva, pentru altcineva: ajutor la cumpărături, pregătirea unei mese, vizita la spital, donarea unui obiect, participarea la un proiect umanitar, curăţenie în parc. Şi ideile de fapte bune pot continua.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.