Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Președintele AMFB: „Medicul de țară cu gentuța și trăsurica nu mai există!”

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 31 ianuarie 2022, ora 11:26

Dr. Sandra Alexiu a transmis autorităților un mesaj, amintind că peste 3.800 de medici de familie au încheiat contractul de testare gratuită pentru COVID-19 într-o prima fază.

Medicul, președinte al Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a ținut să reamintească pe o rețea socială faptul că medicii de familie din România sunt de la începutul pandemiei de COVID-19 alături de pacienții lor și că nu au lipsit nicio zi de la datoria sau de la vocația lor. 

Dr. Sandra Alexiu: În pandemie, cel mai tare m-a marcat sunetul clopotelor 

dr sandra alexiu

Citiți și: Lista medicilor de familie care fac teste COVID rapide în cabinet 

Pe listele publicate pe site-ul Ministerului Sănătății, amintește dr. Sandra Alexiu, sunt mulți medici din rural, unde alte soluții de acces nu există:

„Să nu vă gândiți că e ușor. Ca să funcționăm e nevoie să suplimentăm contractele de deșeuri, materialele dezinfectante, de protecție și să găsim soluții pentru mai multe tipuri de situații. Când ești medic în rural sunt și alte provocări și ne-ar prinde tare bine sprijinul comunității locale, să fi avut asistenți comunitari care să ne ajute și orice ajutor legat de aceasta perioadă dificilă pe care trebuie sa o traversăm!”.

Medicii poartă mască neagră, în memoria pacienților care au pierdut lupta cu COVID 

În încheiere, președintele AMFB a ținut să transmită un aspect esențial referitor la medicul din mediul rural din țara noastră:

„Aș mai vrea să le intre bine în cap nostalgicilor că medicul de țară cu gentuța și trăsurica nu mai există! Mai ales unor politicieni și foști miniștri! Există medic cu EKG și echo și doppler portabil, cu laptop și teste rapide, conectat la Internet și social-media, interconectat cu colegii din alte țări, membru în grupuri de lucru internaționale, conferențiar la catedră în mediul academic, blogger și scriitor, părinte totodată.” 

Dr. Sandra Alexiu: gravidele și copiii au prioritate la vaccinarea antigripală 

Etichete: Dr. Sandra Alexiu AMFB medici de familie asociatia medicilor de familie bucuresti teste COVID-19 teste gratuite teste rapide covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.