Newsflash
Știri

Pavilion nou în Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iaşi

de Florentina Ionescu - dec. 30 2021
Pavilion nou în Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iaşi

În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi va fi ridicat un nou pavilion.

Acesta va fi denumit Pavilionul 8 şi va fi compus din două tronsoane - A şi B, potrivit AGERPRES.

medic in spital
Sursa foto: Pixabay

 

„Tronsonul A, cel mai impunător, va fi format din subsol, demisol, parter, trei etaje şi va fi conectat cu tronsonul B destinat pacienţilor HIV/SIDA”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Acesta a adăugat că în cadrul tronsonului A se vor regăsi două bazine de apă (rezerva strategică a spitalului şi bazinul folosit în caz de incendiu), centrala termică, spălătorie, laboratoare ultraperformante de radiologie şi analize medicale.

Parterul va avea un compartiment primire urgenţe, etajul 1 fiind reprezentat de cea mai nouă şi performantă terapie intensivă din regiunea Moldovei, compusă din 20 de paturi, mai spune managerul spitalului.

„Pacienţii vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia şi ieşirea din rezervele pacienţilor şi care se va face pe căi de admisie separate (fiecare rezervă va avea uşă de admisie şi ieşire dotată cu filtru). Materialele infecţioase vor fi debarasate, direct, din spaţiul de îngrijire a pacienţilor, printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului. Vor exista zone special amenajate destinate aparţinătorilor, personalului medical şi recuperării post-terapie”, a arătat dr. Florin Roşu.

Etajele 2 şi 3 vor fi destinate pacienţilor cu patologie infecto-contagioasă. Tronsonul B, de capacitate mai mică, va fi destinat pacienţilor HIV/SIDA, mai arată sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe