Newsflash
Știri

O nouă prelevare de organe, la SCJU Cluj-Napoca

de Dorina Novac - sept. 4 2020
O nouă prelevare de organe, la SCJU Cluj-Napoca

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, urmată de două intervenții salvatoare în cazul unor pacienți aflați pe listele de așteptare pentru transplant renal.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Transplant, familia unui pacient în vârstă de 52 de ani, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru prelevarea de organe.

prelevare organe Cluj
Sursă imagine: Pixabay

 

„Chiar dacă în ultima lună numărul intervențiilor a scăzut, în principal din cauza lipsei donatorilor determintă de contextul epidemiologic, activitatea de transplant din România continuă. Echipele medicale sunt pregătite în orice moment să salveze vieți atunci când apare o astfel de oportunitate, șansa la o nouă viață nu este irosită”, se arată în comunicat.

Pacientul era internat la Secţia ATI 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca unde, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat, intrând în starea ireversibilă de moarte cerebrală.

spital judetea Cluj

„Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI 1 şi de coordonare a spitalului din Cluj, Dr. Diana Cristian, Dr. Elena Ştefănescu - kdp şi Dr. Dumitru Pătraş – coordonator transplant, alături de mobilizarea exemplară a profesioniştilor Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj au făcut posibil ca alte 2 vieţi, a cărui unică şansă era transplantul, să fie salvate”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe