Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Sănătății, întâlnire cu autoritățile franceze și cu medicii români din Paris

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 4 februarie 2020, ora 10:45

În această perioadă vor avea loc câteva întâlniri între ministrul Victor Costache, și autoritățile franceze, dorindu-se astfel o mai bună cooperare româno-franceză în domeniul Sănătății.

Între 4 și 6 februarie, Victor Costache, ministrul Sănătății se va afla la Paris. El va avea o serie de întâlniri cu autorități franceze, cât și cu medici români care activează în centrele medicale din Franța. 

victor costache facebook 2016

Victor Costache se va întâlni cu Agnès Buzyn, ministrul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză. Cei doi oficiali vor discuta Memorandumul de Înțelegere care va fi încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză în domeniul sănătății.

Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii deficitare ale asistenței medicale, cum ar fi marii arși, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităților sanitare.

Cei doi miniștri vor analiza și subiecte de asistență medicală la zi, privind asigurarea cooperării între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăviriilor cu noul coronavirus.

Vizita ministrului român al Sănătății în Franța prevede și o întâlnire cu medicii români care activează în centre medicale franceze. Tot aici, Victor Costache va urma să țină o prelegere în cadrul Conferinței privind „Chirurgia cardiacă și chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Națională de Chirurgie din Franţa.

Sursa foto: Facebook.com

Etichete: Victor Costache ministrul sanatatii sanatate publica sanatate politici de sanatate ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.