Newsflash
Știri

Mesaje clare pentru media

de - dec. 18 2009
Mesaje clare pentru media

Sunt în curs de desfăşurare studii clinice care cercetează siguranţa şi imunogenicitatea administrării concomitente a vaccinului sezonier cu cel pandemic. Atunci când vaccinul sezonier şi cel pandemic sunt inactivate, sau când unul este inactivat şi celalalt este viu atenuat, SAGE recomandă ca ele să fie administrate concomitent. Acest lucru ia în calcul consideraţiile sănătăţii publice şi datele referitoare la siguranţa vaccinului. Comitetul recunoaşte recomandarea CDC Atlanta ca vaccinurile viu atenuate pandemice şi sezoniere să nu fie administrate concomitent. (...)

   Bazându-se pe rezultatele preliminare din rapoartele de farmacovigilenţă, SAGE recunoaşte că nu există indicaţii în acest moment care să sugereze că s-au observat reacţii secundare severe. Până acum, reacţiile secundare raportate ca urmare a imunizării fie cu vaccinuri inactivate simple, fie cu vaccin inactivat cu adjuvant se încadrează în profilul de siguranţă al vaccinurilor gripale. În ciuda acestor rezultate liniştitoare preliminare, sunt necesare în continuare evaluări vigilente şi regulate de către autorităţile de sănătate. Datorită anxietăţilor publicului cu privire la siguranţa vaccinului, care au fost transmise şi mass-media, SAGE a subliniat faptul că trebuie comunicate mesaje clare publicului şi media.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe