Newsflash
Știri

Maratonul București: fonduri de peste 370.000 de lei pentru îngrijire paliativă

de L. Budin - oct. 10 2022
Maratonul București: fonduri de peste 370.000 de lei pentru îngrijire paliativă

Echipa unei organizații a participat la Maratonul București și, cu ajutorul sponsorilor, partenerilor și al alergătorilor, a strâns fonduri care vor fi destinate pacienților cu boli incurabile.

Peste 500 de alergători, donatori și sponsori au adus speranță la Maratonul București 2022. În cei 30 de ani de existență, #TeamHOSPICE s-a reunit timp de 15 ani consecutiv la acest eveniment sportiv, se spune într-un comunicat.

Foto generală Maraton

Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor, donatorilor și al alergătorilor, HOSPICE Casa Speranței a strâns fonduri de peste 370.000 de lei la ediția 2022 a maratonului. Cu această sumă, organizația poate asigura, în mod gratuit, pentru pacienții adulți și copii care înfruntă boli incurabile, 200 zile de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 325 de vizite la domiciliul pacienților și 700 de intervenții în policlinică.

Maratonul București e o ocazie în plus să constatăm că împreună este formula care aduce câștiguri în speranță. Aceste cifre convertite în servicii ne conferă în totalitate dreptul de a fi încrezători că putem rămâne alături de pacienții noștri, de cei pentru care îngrijirea paliativă este atât de necesară prin prisma beneficiilor multiple (...). Este un an important pentru noi – 30 de ani de existență, dar mai mult decât anii de existență, contează destinele: sunt 45.000 de pacienți și 100.000 de aparținători care au beneficiat de serviciile noastre și, implicit, de speranță, alinare, timp”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Cursa populară, în care participanții au avut de parcurs 2,5 km în 60 de minute, a fost cea mai îndrăgită, și foarte mulți alergători #TeamHOSPICE au optat pentru aceasta.

Este cursa la care au participat și #Eroinele, dar și copii beneficiari ai serviciilor organizației. Nu au fost lăsați singuri, ci au alergat împreună cu persoanele publice care îi apreciază pe pacienții noștri pentru forța de care dau dovadă și care se lasă inspirați de poveștile de viață ale celor care găsesc puterea să zâmbească, să lupte, în ciuda diagnosticului”, se subliniază în comunicat.

Campanie pentru o clădire nouă a Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe