Newsflash
Știri

Ludovic Orban, despre testarea a 10.000 de oameni pentru coronavirus: „Există o procedură, există criterii de prioritizare”

de Florentina Ionescu - mar. 27 2020
Ludovic Orban, despre testarea a 10.000 de oameni pentru coronavirus: „Există o procedură, există criterii de prioritizare”

La finalul întâlnirii pe care a avut-o astăzi premierul României, Ludovic Orban, cu noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, premierul a explicat că nu autoritățile se vor apuca să testeze cei 10.000 de bucureșteni, care vor fi incluși în studiul pilot pentru COVID-19 despre care a vorbit, ieri, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

ludovic orban2

Capacitatea de diagnosticare a fost limitată, România nu a fost pregătită. Noi am pornit de la un real time PCR. Am extins, încetul cu încetul. Cred că la începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea să creștem numărul de teste la peste 2.000”, a subliniat Ludovic Orban, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Totodată, premierul a spus că a introdus în dispozitivul de testare gradual aparate de tip real time PCR din toate entitățile nemedicale.

Citește și: Ministrul Sănătății în contextul COVID-19: „Nu mă încălzește cu nimic să văd că sunt stocuri de echipamente, dar ele nu sunt acolo unde trebuie”

„Capacitatea noastră de diagnosticare va crește constant, astfel încât să putem să punem diagnosticele în timp util. Pe de altă parte, repet: nu putem stabili în mod aleator persoanele care sunt diagnosticate. Poveștile care circulă, că ne apucăm noi să selectăm zece mii de oameni pe care îi testăm, sunt povești. Există o procedură, există criterii de prioritizare, există o ordine a priorităților în ceea ce privește testarea persoanelor, care este determinată de modul în care evoluează cazurile și, evident, de capacitatea noastră de diagnosticare. Noi întotdeauna am pus în acord capacitatea de diagnosticare cu prioritățile care sunt stabilite în materie de testare”, a arătat Ludovic Orban.

Citește și: Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: 10.000 de bucureșteni vor fi testați pentru noul coronavirus


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com

ETICHETELudovic Orban

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe